Dit is een demo winkel. Bestellingen zullen niet verwerkt worden.

Anti alg zwembad

Groen water in je zwembad? Of glibberige aanslag op de wanden? Dit zijn algen… een lastig probleem voor iedereen met een zwembad. Anti-alg is een vloeibaar bestrijdingsmiddel dat de algen in het zwembad doodt. De dode algen kun je vervolgens met een vlokmiddel aan elkaar laten klonteren waarna de filterpomp deze uit het water kan filteren, zodat je zwembadwater weer helder en schoon wordt.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Veelgestelde vragen
  • Als er algen en bacteriën in je zwembad groeien, dan heb je een grote kans dat de bodem en wanden glad en glibberig worden en je zwembadwater groen verkleurt en erg troebel wordt. Ook zijn algen in je zwembad ongezond en slecht voor je gezondheid en kan het zelfs zorgen voor irritatie op de huid. Zorg daarom dat je zo snel mogelijk van de algen af komt in je zwembad voordat je weer wilt gaan zwemmen. Hiervoor heb je dus anti-alg nodig.
  • Anti-alg gebruik je vaak in combinatie met een chloorshock zodat je zwembadwater algenvrij en weer helder wordt. Om deze chemische middelen zijn optimale werking te kunnen laten doen adviseren wij om tenminste 12 uur niet te zwemmen nadat je het hebt toegevoegd. Laat de filterpomp ook meerdere uren achter elkaar circuleren en filteren, zodat het water goed rond stroomt en de algen uit het water filtert. Overige algen kun je met de schepnet of een zwembadstofzuiger verwijderen.
  • De juiste dosering van het anti-alg middel kun je terugvinden op de verpakking, of via het doseerschema op de productpagina. Het is namelijk afhankelijk van de zwembadgrootte hoeveel je in totaal nodig hebt. Zorg eerst dat je pH waarde op peil is voordat je begint met de anti-alg behandeling.
  • Nee, algen houden juist van zonlicht. Dek daarom je zwembad goed af als je het niet gebruikt. Door de kunnen de algen zichzelf voeden en hierdoor groeien en vermenigvuldigen de algen zich. Laat je filterpomp ook voldoende uren per dag filteren zodat je water niet stilstaat, en controleer dagelijks de waardes van je zwemwater.
  • Groen en troebel zwembadwater wordt veroorzaakt door algen, dit kan vooral voorkomen na een hevige onweersbui, geen afdekking, slecht onderhoud, verkeerde waterwaardes of een slecht werkende filterpomp. Met chemicaliën zoals chloorshock en anti-alg zorg je dat de algen dood gaan en ze uit het zwembad verwijderd kunnen worden. Maak geen gebruik van je zwembad als je algen in het water hebt!
Gobbo FAQ

Anti-alg voor je zwembad

Anti-alg is een middel dat je aan het zwembadwater toevoegt om algen te bestrijden. Je kunt het preventief toevoegen aan het zwembadwater om algengroei te voorkomen, maar ook gebruiken om een algenprobleem in het water op te lossen. Anti-alg doodt de algen, waarna ze uit het water gefilterd kunnen worden.


Groen zwembadwater? Dat zijn algen

Algengroei in het zwembadwater herken je aan glibberige of groene aanslag op de zwembadwanden en bodem, of een groene kleur van het water. Algen zijn microscopische organismen die zich in het water bevinden, en die door zonlicht en een warme temperatuur extra gaan groeien en zich vermenigvuldigen. Een zwembad is dus eigenlijk de perfecte leefomgeving voor algen.

Chloor of een zoutwatersysteem doden normaal gesproken de algen in het water, voordat er problemen ontstaan. Maar door een verkeerde waterbalans (bijvoorbeeld een te hoge of te lage pH-waarde) werken deze middelen niet goed en kunnen de algen lekker doorgroeien. Gebruik in dat geval een anti-alg middel om de algengroei te stoppen en de algen die al in je zwembadwater zitten te doden.


Zijn algen in je zwembad gevaarlijk?

Zwem nooit in zwembadwater dat vervuild is door algen, dit kan vervelende gevolgen voor je gezondheid hebben. De kwaliteit van het zwembadwater verslechterd en het is niet meer veilig om in te zwemmen. Ga je zwemmen in water met veel algen, dan kun je last krijgen van huidirritatie. En mocht je het water per ongeluk binnenkrijgen? Dan heb je grote kans op maag- en darmproblemen. Zwemmen met algen in het water is niet gezond. Dus kleurt je zwembadwater groen? Of zit er aanslag op de wanden of bodem van je zwembad? Gebruik dan een anti-algenmiddel om het probleem gelijk op te lossen.


Anti-alg in combinatie met een vlokmiddel

Als het anti-alg middel zijn werk heeft gedaan zweven er dode algen in het water. Dit zijn echter hele minuscule vuildeeltjes, die de zwembadpomp er niet uit kan filteren omdat ze te fijn zijn. Door een vlokmiddel aan het zwembadwater toe te voegen klonteren de dode algen samen, zodat het grotere vlokken worden die de filterpomp wél kan tegenhouden. Gebruik daarom een anti-alg middel altijd samen met een vlokmiddel.


Tips om algen in het zwembadwater te voorkomen

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de kans op algen in het zwembadwater te voorkleinen:

Dek je zwembad af

Algen houden van zonlicht. Ze gebruiken zonlicht om zichzelf te voeden met de koolhydraten in het water, en dankzij deze koolhydraten groeien en vermenigvuldigen ze zich. Zonder zonlicht kunnen algen niet of nauwelijks groeien. Dek daarom je zwembad af met een afdekzeil of solarzeil wanneer je het niet gebruikt, dit vermindert de hoeveelheid zonlicht die dagelijks op het water schijnt.

Laat de filterpomp draaien

Algen houden van stilstaand water, dan groeien ze extra goed. Door de filterpomp aan te zetten blijft het water altijd lichtjes in beweging. Hierdoor kunnen algen zich veel minder snel ontwikkelen. Daarnaast filtert de zwembadpomp het vuil uit het water, en zorgt zo voor minder voeding in het water voor de algen.

Zorg voor een goede waterbalans

Het risico op algen in je zwembad kun je verkleinen door te zorgen voor de correcte waterbalans in je zwembad. Is dit in orde, dan werkt chloor of het zoutwatersysteem optimaal en doden deze de algen voor ze zich kunnen ontwikkelen. Je zorgt voor een goede waterbalans door het zwembadwater regelmatig te testen met teststrips of een digitale meter. Zorg voor de juiste pH-waarde en alkaliniteit en een correct chloorgehalte, en voeg zo nodig chemicaliën aan het water toe om deze waterbalans op peil te houden.